Zelfgemaakte Erwtensoep

0
1939
zelfgemaakte-erwtensoep
zelfgemaakte-erwtensoep
Bereidingstijd: 50 minuten
Personen: 4

Zelfgemaakte Erwtensoep is natuurlijk het allerlekkerst! En met de koude dagen voor de deur ben je alvast voorbereid met dit recept! Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 500gr spliterwten, gewassen
  • 2 liter water
  • 250gr spekreepjes
  • 2 uien, in ringen gesneden
  • 1 prei, in ringen gesneden
  • 1 wortel, in blokjes gesneden
  • 4 aardappels, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 eetlepel peperkorrels
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 rookworst, in plakjes gesneden

Bereidingswijze

  1. Laat de spliterwten 60 minuten wellen in lauw warm water
  2. Breng de spliterwten in 2 liter water aan de kook
  3. Bak ondertussen de spekreepjes in een grote koekenpan
  4. Voeg vlak voordat de spekreepjes voldoende gaar zijn de ui, prei en wortel toe
  5. Bak het geheel nog ongeveer 3 minuten door
  6. Voeg de helft van de spekjes-groente mengsel toe aan de reeds kokende spliterwten
  7. Voeg de stukjes aardappel, de peperkorrels en laurierblaadjes toe en laat het 40 minuten met de deksel op de pan zachtjes pruttelen
  8. Voeg na 40 minuten de rest van de spekjes en groente toe en laat het nog 25 minuten zachtjes koken
  9. Voeg als laatste de plakjes rookworst toe en laat het nog 15 minuten rustig pruttelen

Details

Tip: Serveer de Zelfgemaakte Erwtensoep met roggebrood en spek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here