Bereidingstijd: 50 minuten
Personen: 4
Zelfgemaakte Erwtensoep is natuurlijk het allerlekkerst! En met de koude dagen voor de deur ben je alvast voorbereid met dit recept! Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 500gr spliterwten, gewassen
- 2 liter water
- 250gr spekreepjes
- 2 uien, in ringen gesneden
- 1 prei, in ringen gesneden
- 1 wortel, in blokjes gesneden
- 4 aardappels, geschild en in blokjes gesneden
- 1 eetlepel peperkorrels
- 3 laurierblaadjes
- 1 rookworst, in plakjes gesneden
Bereidingswijze
- Laat de spliterwten 60 minuten wellen in lauw warm water
- Breng de spliterwten in 2 liter water aan de kook
- Bak ondertussen de spekreepjes in een grote koekenpan
- Voeg vlak voordat de spekreepjes voldoende gaar zijn de ui, prei en wortel toe
- Bak het geheel nog ongeveer 3 minuten door
- Voeg de helft van de spekjes-groente mengsel toe aan de reeds kokende spliterwten
- Voeg de stukjes aardappel, de peperkorrels en laurierblaadjes toe en laat het 40 minuten met de deksel op de pan zachtjes pruttelen
- Voeg na 40 minuten de rest van de spekjes en groente toe en laat het nog 25 minuten zachtjes koken
- Voeg als laatste de plakjes rookworst toe en laat het nog 15 minuten rustig pruttelen
Details
Tip: Serveer de Zelfgemaakte Erwtensoep met roggebrood en spek.