Zelfgemaakte Groene Pesto

0
1934
Bereidingstijd: 15 minuten
Personen: 8

Zelfgemaakte Groene Pesto maken is ontzettend simpel, snel klaar en vooral erg lekker. Er gaat niets boven zelfgemaakte groene pesto op een stukje stokbrood met een goed glas wijn erbij! Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 75gr pijnboom pitjes
  • 3 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 100gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 100gr verse basilicum
  • sap van een halve citroen
  • 150ml extra vierge olijfolie
  • zwarte peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Rooster de pijnboom pitten zonder olie of boter eventjes kort in een koekenpan
  2. Doe de knoflook, Parmezaanse kaas en de geroosterde pijnboom pitten in de keukenmachine en maal het fijn
  3. Voeg de basilicum en de citroensap toe en maal het tot een groene massa
  4. Schenk beetje bij beetje de olijfolie erbij en mix het goed door
  5. Breng de pesto op smaak met een beetje zwarte peper

Details

Wist je dat: Het Italiaanse woord “pesto” in het Nederlands “pletten” betekend?

Benodigdheden

Keukenmachine

Boodschappen Boodschappen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here