Bereidingstijd: 15 minuten
Personen: 8
Zoete Chilisaus is erg lekker bij Aziatische gerechten zoals loempia's! Het is eenvoudig zelf te maken en in de koelkast vrijwel onbeperkt houdbaar. Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 8 rode pepers
- 2 theelepels zout
- 125ml rijstazijn
- 2 eetlepels citroensap
- 150ml water
- 2 eetlepels gembersiroop
- 150gr kristalsuiker
- 4 teentjes knoflook
- 1 eetlepel plantaardige olie
Bereidingswijze
- Snij de pepers in de lengte door de helft en verwijder de zaadjes en zaadlijsten
- Wrijf de rode pepers samen met het zout fijn in een vijzel
- Breng vervolgens de rijstazijn, citroensap, het water en de gembersiroop samen met de suiker aan de kook in een steelpan
- Laat het voldoende inkoken totdat er een lichte siroop ontstaat
- Hak ondertussen de knoflook fijn en fruit deze eventjes in de olie
- Voeg als laatste de rode pepers en knoflook toe aan de siroop
Details
Tip: Bewaar de zoete chilisaus in een flesje in de koelkast.
Benodigdheden
Vijzel