Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 4
Ik maak deze pastasalade al ongeveer 10 jaar en het is altijd een groot succes! Vooral tijdens de zondagmiddag barbecue's is deze salade bijna een noodzaak!
Ingrediënten
- 500gr (spiraal)pasta
- 250ml ketchup
- 100ml honing
- 100ml rode wijnazijn
- 1 gesnipperde ui
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1/2 theelepel Worcestershire saus
- 200ml extra vierge olijfolie
- peper en zout naar smaak
- 150gr ontpitte zwarte olijven
- 1 in ringen gesneden rode ui
- 1 in reepjes gesneden groene paprika (zonder zaadlijst)
- 300gr door de helft gesneden cherrytomaatjes
- 100gr in kleine reepjes gesneden wortel
- 150gr feta kaas
Bereidingswijze
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat het uitlekken en zet het apart om af te koelen
- Mix en pureer de ketchup, honing, azijn, ui, paprikapoeder en Worcestershire saus in een keukenmachine en voeg langzaam al druppelend de olie toe
- Voeg naar smaak zout en peper toe
- Doe de helft van de dressing bij de pasta zodra deze is afgekoeld
- Voeg vervolgens de rest van de groenten toe en zet het in de kloelkast
- Bestrooi de pastasalade voor het opdienen met de feta en de rest van de dressing
Benodigdheden
Keukenmachine