Bereidingstijd: 60 minuten
Personen: 3
Net zoals de Zuid Afrikaanse cultuur is Bobotie een verrassende bundeling van ingrediënten met verschillende kleuren, smaken en geuren! Meestal wordt het met gele rijst, komkommersalade en chutney geserveerd! Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 1 sneetje brood
- 100ml melk
- 1 gesnipperde ui
- 500gr gekruid rundergehakt
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 eetlepel suiker
- 1 theelepel azijn
- 1 theelepel zout
- 2 eetlepels abrikozenjam
- 40gr rozijnen
- 1 grote ei
- 3 laurierbladen
Bereidingswijze
- Verhit de oven voor op 180°C
- Leg het sneetje brood in een diep bord, giet de melk eroverheen en laat het een minuut intrekken
- Fruit ondertussen de gesnipperde ui tot deze glazig is
- Voeg het gehakt toe en bak deze rul op matig hoog vuur
- Voeg vervolgens de kerriepoeder, suiker, azijn, zout, abrikozenjam en rozijnen toe
- Druk/pers de melk uit het brood en bewaar de melk in een beslagkom
- Meng het brood vervolgens goed door het gehaktmengsel
- Vul een met boter ingevette ovenschaal met het mengsel en steek de drie laurierblaadjes er rechtop in
- Klop het ei door de melk en giet dit eimengsel over het gehaktmengsel in de ovenschaal
- Bak het geheel ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven
Details
Tip: Vervang de abrikozenjam door zelf gemaakte Abrikozen Chutney. Door de vele ingrediënten van de chutney krijgt de Bobotie nog een complexere smaak!
Benodigdheden
Oven