Bereidingstijd: 25 minuten
Personen: 4
Zuid Amerikaanse Ceviche is een recept dat ik graag maak als klein voorgerecht! Een lekker fris gezond gerecht met een unieke smaak en gemakkelijk te bereiden. Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 1 rode ui, gesnipperd
- 500gr verse zeebaars filet
- 1 theelepel zout
- sap van 8 limoentjes
- sap van 1 sinaasappel
- 2 Spaanse pepertjes, zaden verwijderd en fijngesneden
- klein handje verse koriander, fijngesneden
- 1 verse mango, ontpit en in blokjes gesneden
Bereidingswijze
- Laat de gesnipperde rode ui ongeveer 5 minuten wellen in koud water en laat het daarna goed uitlekken
- Snij de vis in kleine blokjes van ongeveer 1,5cm en wrijf het goed in met het zout
- Laat het zout 2 minuten intrekken
- Voeg het limoensap, sinaasappelsap en de Spaanse peper toe en laat het 15 minuten intrekken
- Voeg de ui, verse koriander en mango toe, verdeel het geheel over 4 kommetjes en serveer het meteen