Zuurkool quiche

zuurkool quiche recept
zuurkool quiche recept
Bereidingstijd: 60 minuten
Personen: 6 personen

Een echte winterse hartige taart met de bekende Hollandse smaken.

Meer gratis taart recepten

Ingrediënten

  • 5 plakjes kant-en-klare hartige taartdeeg (bv. Koopmans)
  • 1 pak zuurkool
  • 1 grote rookworst
  • 3 eieren
  • Peper en zout naar smaak
  • 125 ml room
  • 150 gram geraspte kaas

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een springvorm van 20 cm in of gebruik bakpapier.
  2. Bedek de bodem en de zijkanten van de springvorm met het deeg.
  3. Haal de zuurkool uit de verpakking en laat deze goed uitlekken in een vergiet en druk met een lepel het overige vocht er uit. Snijd ondertussen de rookworst in blokjes.
  4. Kluts de eieren samen met de room en wat peper en zout.
  5. Verdeel de zuurkool over de bodem van de taart, gevolgd door de blokjes rookworst. Schenk hier nu het ei-mengsel overheen en bestrooi de taart met de geraspte kaas.
  6. Bak de quiche in ongeveer 40 minuten gaar en goudbruin. Laat de quiche 10 minuten lang afkoelen en snijdt hem vervolgens aan. De taart is warm het lekkerst met eventueel wat Franse mosterd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here