Zwarte bonen en linzen chilli

Zwarte bonen en linzen chilli
Zwarte bonen en linzen chilli
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Personen: 6

Ben je een liefhebber van chilli con carne? Dan moet je deze vegetarische versie écht eens proberen. We beloven je dat je bij dit heerlijk geurend gerecht het vlees niet zult missen.

Ingrediënten

  • 1 laurierblad
  • 1/2 blikje zwarte bonen
  • 2 grote wortels
  • 1 selderij stengel
  • 1 rode paprika
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kopje linzen
  • 1/2 kopje maïs
  • 1 ui
  • 600 ml groenten bouillon
  • 1/2 el honing
  • 400 ml tomatensaus
  • 1/2 tl 'allspice'*
  • 1/2 el paprika poeder
  • Zout en peper
  • 2 el olijfolie
  • 1/4 tl komijnpoeder

Bereidingswijze

Zet een grote pan op het gasfornuis en verwarm hier de olijfolie in. Snijd de wortels, selderij, paprika en ui in kleine stukjes en bak dit totdat de uit zacht begint te worden. Voeg de knoflook nu toe en bak dit een minuut lang mee.

Voeg nu alle kruiden toe samen met het laurierblad en laat dit nog een paar minuten langer mee bakken totdat de kruiden beginnen te geuren.

Voeg de bouillon toe (begin met 600 ml, het kan zijn dat je later wat meer nodig hebt om de saus dunner te krijgen) en ook de linzen en tomatensaus en zet het vuur hoog totdat de bouillon kookt. Zet het gas nu op middelhoog en doe een deksel op de pan. Laat het nu een half uur lang op staan totdat de linzen zacht zijn.

Voeg de bonen, de mais en de honing toe en eventueel wat extra bouillon en kook het geheel nog 20 minuten door. Tips: - de chilli is goed in te vriezen en smaakt een dag later eigenlijk nog lekkerder. - *kan je geen 'allspice' vinden? Dit is heel makkelijk zelf te maken door 2 theelepels kaneel, 1 theelepel gemalen kruidnagel en 1 theelepel gemalen nootmuskaat te mengen. - Serveer als een soep of met rijst en eventueel met avocado blokjes, zure room of verse koriander.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here