Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 6
Ingrediënten
- 150g Gruyère
- 150g Emmenthal
- 150g Appenzeller
- 150g Vacherin Fribourg
- 1 teentje knoflook
- 350ml witte wijn
- 2 eetlepels bloem
- 1 theelepel citroensap
- 3 theelepels kirsch
- vers gemalen peper
- mespuntje nootmuskaat
- 2 stokbroden
Bereidingswijze
- Rasp de 4 verschillende kazen in afzonderlijke kommen en laat het op kamertemperatuur komen
- Halveer een teentje knoflook en wrijf de fonduepan ermee in
- Doe de wijn in de fonduepan en laat het even sudderen
- Voeg de Emmentaler, Gruyère kaas, Appenzeller en Vacherin Fribourg toe. Roer na elke toevoeging van kaas tot het gesmolten is
- Laat het kaasmengsel niet koken. Het wordt dan rubberachtig en moeilijker te verteren
- Als alle kaas gesmolten is, roer de bloem er door heen en breng het vervolgens op smaak met een beetje vers gemalen peper en nootmuskaat
- Serveer de kaas fondue met gesneden stokbrood
Details
Tip: Voor een sterkere knoflooksmaak kan je een teentje knoflook uitpersen en in de wijn mee koken.
Benodigdheden
Fonduepan